Mummies in een slaapzak, bakken voor dummies

Elke woensdag komen er hier een vriendje en een vriendinnetje van onze zoon eten. Ze zijn telkens weer benieuwd wat ze voor lekkers krijgen. De ene keer zijn het pannenkoeken (met pompoen, of met banaan erdoor) Dan weer een keer kaasbroodjes of saucijzenbroodjes uit de oven, uiteraard worden er af en toe ook “normale“ boterhammen gegeten, maar een tijdje terug hadden we een echt winnaars recept te pakken: De mummie in een slaapzak! Ze kregen er maar geen genoeg van. De één na de ander verdween in die hongerige kindermaagjes. Kortom ze vonden ze heerlijk!

En dan nu zoals eerder beloofd op facebook, het recept voor Mummies in een slaapzak.Benodigdheden:
Oven of combimagnetron  😛 (voorverwarmen op 200 graden)

Pakje bladerdeeg, je hebt evenveel velletjes nodig als dat je worstjes hebt.

1 plakje smeltkaas (of gewone kaas)

2 plakjes gewone kaas (dit is voor de tweede bakronde)

Blikje knakworstjes

2 Eieren

Kwastje

Vork

Vetvrij bakpapier op een ovenrooster

Knor kruiden geel (ook dit is voor de tweede bak ronde)

 

Knakworstjes afdrogen op bijvoorbeeld een stuk keukenrol. Bladerdeeg plakjes laten ontdooien. Leg de plakjes met het beschermlaagje (vetvrij papiertje) naar boven neer, en haal het vetvrije papiertje eraf. Laat ze ontdooien. Snij 1/3 van de bladerdeeg af, en leg dit deel opzij (hier kan je later heerlijke kaasbroodjes mee maken) Helft van de worstjes snij je in de lengte in (niet helemaal door snijden) Hier doe je een reepje kaas in. Andere helft van de worstjes gebruik je naturel. Eieren in een schaaltje doen en klutsen (goed doorroeren) Smeer de randen van een plakje bladerdeeg in met het eimengsel. Leg er dan een (gevuld) worstje op, en klap de bladerdeeg dubbel. De randen prak je dicht met de vork. Leg deze op het vetvrije bakpapier op het rooster. Doe de rest op deze zelfde wijze. Smeer nog wat  eimengsel  over de bovenkant van de mummie broodjes. Dan kan het de oven in. 15 minuten op 200 graden. (tot ze goudbruin zijn) Eet smakelijk!

2e bakronde, je laat de oven dus gewoon aanstaan. Nu zijn je resterende reepjes bladerdeeg aan de beurt. Leg de bladerdeeg plakjes op bakpapier (passend op je rooster in de oven). Smeer ze in met het eimengsel. Leg op elk plakje bladerdeeg een reepje kaas, dat wat smallere en korter is dan het bladerdeeg zelf. Strooi hier wat knor kruiden overheen. Nu kan het 10 minuutjes in de oven op 200 graden tot ze goudbruin zijn. Jammmmie!

Plaats een reactie